Cautare rapida
Intra in cont
contul meu
spacer

Timbrul de mediu

» Galerie Foto

Timbrul de mediu va fi calculat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu ajutorul documentelor pe care proprietarul va trebui sa le depuna la fisc.
Timbrul de mediu se va calcula de catre Organul fiscal competent din subordinea Fiscului.

Organul fiscal competent :

- persoanele fizice - organul fiscal unde persoana fizica are domicilul fiscal
- in cazul celorlalti contribuabili insemnand persoane juridice sau persoane fizice care desfasoare activitati independente - organul fiscal unde contribuabilul este inregistrat ca platitor de taxe

Documente necesare pentru calculul timbrului de mediu :

Pentru a calcula timbrul de mediu contribuabilii sunt nevoiti sa depuna la organul fiscal competent o cerere prin care solicita calculul taxei. Aceasta se va depune  impreuna cu cartea de identitate a vehiculului si cu documentele care atesta dobandirea autovehiculului pentru care se doreste plata taxei. In cazul autovehiculelor rulate si achizitionate in alte state se va depune un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a vehiculului.

Anaf a stabilit ca documentele mentionate trebuiesc prezentate in copie cat si in original, cele originale urmand sa fie restituite.

Calcularea timbrului de mediu pentru autovehicule cat si decizia cu suma de plata se efectueaza in cel mult 2 zile lucratoare de la data depunerii documentelor.
Pentru masinile in leasing se va efectua in 5 zile lucratoare de la data depunerii documentelor.

Timbrul de mediu va fi platit o singura data in urmatoarele situatii :

- cand autoturismul este inmatriculat prima data in Romania
- cand autoturismul este reintrodus in parcul national si la scoaterea acestuia din parcul national proprietarului i s-a restituit valoarea reziduala a timbrului.
- pentru autoturismele rulate  pentru care nu s-a achitat nici o taxa de poluare/inmatriculare , timbrul se va plati cand se va transcrie dreptul de proprietate.
- pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata unei taxe de poluare, timbrul se va plati cand se va trascrie dreptul de proprietate.

Timbrul de mediu se plateste in lei desi se calculeaza in euro pe baza cursului de schimb valutar din prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
In 2013 , cursul de schimb valutar este de 4,5223 lei/euro.

Timbrul de mediu se va achita prin virament sau numerar la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal competent, in contul 51.16.10.09 " disponibil din timbrul de mediu pentru autovehicule".Publicat la data de: 15 Mar 2013
Programul Targului Vitan
Martie - Octombrie: 06:00 - 21:00
Noiembrie - Februarie: 07:00 - 19:00

Program vizitare Targ Auto:
Sambata: 07:00 - Duminica: 14:30
(non-stop in acest interval)

Program Mall Auto:
Luni - Duminica: 08:00 - 16:00

Program Talcioc:
Duminica: 07:00 - 14:30

Contact
Telefon / Fax: +40 213 464 389

Ne gasiti si pe Facebook